pijl

Deelopdrachten

Van Dijk Ontwerp en Engineering kan het complete traject van nieuwbouw van een woning of utiliteitsgebouw, of verbouwing en/of restyling van een bestaand pand voor u verzorgen. U kunt er echter ook voor kiezen om één of meerdere onderdelen van het traject door ons te laten uitvoeren. Wij werken samen met andere partijen om uw wens te realiseren. We gaan graag met u in gesprek over wat we voor u kunnen betekenen.

 


Ontwerp/bouwkundige tekening en calculatie

Van Dijk Ontwerp en Engineering maakt de bouwkundige tekening voor een woning of bedrijfspand. Daarbij denken we na over ieder detail en we nemen u graag mee in het verhaal achter het ontwerp. Vanzelfsprekend doen we er alles aan om zoveel mogelijk aan uw wensen en eisen te voldoen. Tegelijk brengen we ook eventuele valkuilen of andere opties onder uw aandacht, waar u mogelijk zelf nog niet aan gedacht heeft. We verrassen u graag met een bijzonder ontwerp voor een pand dat gezien mag worden. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van 3D-ontwerpen. U kunt dus alvast virtueel in uw nieuwe pand rondlopen.

Bij een ontwerp verzorgen wij ook de calculatie van de bouwkosten. Daarmee maken we de bouwkosten inzichtelijk. Vanzelfsprekend houden we rekening met uw budget. Zodoende kan een aannemer u in het vervolgtraject niet verrassen met een afwijkend kostenplaatje.

Wanneer wij alleen het ontwerp en de calculatie voor u verzorgen, dan kunt u met deze bouwkundige tekening aankloppen bij een aannemer.

bouwkundigtekenaar milivoj-kuhar-Te48TPzdcU8-unsplash

Bouwfysische berekeningen

Van Dijk Ontwerp en Engineering verzorgt de bouwfysische berekening voor nieuwe woningen en utiliteitsgebouwen. Het draait immers niet alleen om het uiterlijk, ook is het belangrijk dat uw pand comfortabel en energiezuinig is. Daarom berekenen wij de prestaties met betrekking tot warmte, lucht, vocht en licht. Wij verzorgen voor u:

  •  GO/VO-berekening: Hieruit blijkt de gebruiksoppervlakte en de verblijfsoppervlakte.
  •  Daglichtberekening: Deze geeft informatie over de hoeveelheid daglicht in uw pand.
  •  Ventilatieberekening: Hierin staat hoeveel lucht er via het ventilatiesysteem afgevoerd en aangevoerd moet worden.
  •  Spuiberekening: Deze laat zien hoeveel ramen en deuren er open kunnen voor het aan- en afvoeren van lucht.
  •  BENG-berekening: Dit wordt ook wel energieprestatieberekening genoemd en laat zien hoe uw pand scoort op het gebied van energiezuinigheid.
  •  Milieuberekening: Deze berekening laat de soorten en hoeveelheden materiaal zien die voor uw pand gebruikt worden.

 

Wilt u de bouwfysische berekeningen voor uw nieuwe pand later verzorgen door Van Dijk Ontwerp en Engineering? Neem dan contact op voor meer informatie.

Inmeten bestaande gebouwen

Van Dijk Ontwerp en Engineering verzorgt het inmeten van bestaande gebouwen. Dat kan nodig zijn om bestaande bouwtekeningen te controleren of nieuwe tekeningen te maken. Om het optimale resultaat te kunnen krijgen, is het goed om vooraf te weten waar u de nieuwe tekening voor wilt gebruiken. Wilt u een bestaand gebouw laten inmeten, dan gaan we daar graag met u over in gesprek.

Digitaliseren bouwtekening

Bij verbouwing of restyling van een woning of bedrijfspand, kan het handig zijn om de bouwtekening digitaal beschikbaar te hebben. Bij oudere gebouwen is dat vaak nog niet het geval. Wij verzorgen daarom het digitaliseren van uw bouwtekening. Ook kunnen wij de tekening corrigeren en opwerken tot het gewenste niveau.

Vergelijken offertes en calculaties bouwplannen

Heeft u bouwplannen en heeft u bij meerdere partijen een offerte aangevraagd? Dan kan het gebeuren dat u door de verschillende termen, bedragen en berekeningen het overzicht kwijtraakt. Wij helpen u dan ook om offertes voor bouwplannen te vergelijken. Datzelfde kunnen wij doen met begrotingen en calculaties van aannemers. Daarin zijn wij onafhankelijk. Wij voorzien u dan ook van gedegen advies in begrijpelijke taal.