pijl

Het complete pakket

Van idee tot realisatie

Van Dijk Ontwerp en Engineering helpt bij het realiseren van een nieuwe woning of bedrijfspand. Ook bent u bij ons aan het juiste adres voor het verbouwen en/of restylen van uw bestaande pand. Wij kunnen voor u het complete proces verzorgen en nemen u alle werkzaamheden uit handen. Van het prille idee tot aan de start van de bouw en indien gewenst ook tijdens de uitvoering zelf. Wij zorgen ervoor dat uw bouwtraject geen bron van stress wordt, maar juist een bijzondere periode waarin u ontspannen naar de oplevering van uw nieuwe of vernieuwde pand kunt toeleven. Wél nemen we u mee in het traject, waardoor u het verhaal achter het ontwerp leert kennen en u het met recht uw eigen pand kunt noemen.

Vragen in het voortraject

Vaak komen klanten bij ons binnen met een prachtig plaatje in hun hoofd. Een nieuwe droomwoning, een modern bedrijfspand of een metamorfose voor een bestaand gebouw. ‘Wat nu?’ luidt dan vaak de belangrijkste vraag. Van Dijk Ontwerp en Engineering neemt vanaf dat moment de regie op zich. We gaan met u in gesprek over uw wensen en eisen, maar ook over de mogelijkheden en beperkingen van de locatie en andere aspecten waar we tijdens het proces op moeten letten. Wat zijn bijvoorbeeld uw financiële mogelijkheden? Is dat wat u in gedachten heeft bouwtechnisch mogelijk? En past dat ook binnen de regelgeving? Met dat soort vragen gaan we in het voortraject aan de slag.

Het verhaal achter het ontwerp

Wanneer we het ontwerp voor u mogen gaan maken, dan letten we op ieder detail. We nemen uw wensen en eisen mee, maar houden ook rekening met zaken waar u wellicht nog niet aan gedacht heeft. Hoe staat uw pand bijvoorbeeld ten opzichte van de zon? Wordt een bepaalde plek in de zomer niet veel te warm? En welk soort zonnewering is dan de beste oplossing? Zodoende komen we samen tot een optimaal ontwerp. Ieder pand heeft een verhaal en we vertellen u graag waarom we bepaalde keuzes hebben gemaakt.

Vanzelfsprekend willen we bij Van Dijk Ontwerp en Engineering voldoen aan de eisen en wensen van onze klanten. We doen echter ook graag iets extra’s, om u op een positieve manier te verrassen. Bij ons kunt u dan ook rekenen op een bijzonder ontwerp, waarbij we van uiteenlopende materialen één aansprekend geheel maken. Wij maken het ontwerp in 3D, zodat u een optimaal beeld krijgt van uw toekomstige woning, bedrijfspand of verbouwde pand.

bouwkundigtekenaar scott-graham-5fNmWej4tAA-unsplash

 

Geen zorgen tijdens het bouwtraject

Bouwen of verbouwen is veel meer dan slechts het realiseren van een ontwerp. Het is een samenspel tussen diverse partijen en er dient aan allerlei eisen, wetten en regels te worden voldaan. In die wereld van bouwbedrijven en overheden is Van Dijk Ontwerp en Engineering thuis. Wij kennen de weg en spreken de taal. Daarmee nemen wij al het regelwerk op ons dat bij een bouwproject hoort. Wij verzorgen bijvoorbeeld de aanvraag van de omgevingsvergunning en maken diverse (verplichte) berekeningen voor uw pand. Zodoende nemen wij u al het papierwerk uit handen, waardoor u de deze periode ontspannen kunt beleven.

Stap voor stap naar de afronding

Wanneer het ontwerp helemaal aan uw wensen voldoet en alle formele zaken geregeld zijn, kan de bouw beginnen. Voor sommige klanten zit onze taak er op dat moment op. U kunt er echter ook voor kiezen om de uitvoering van de bouw door ons te laten begeleiden. Wij onderhouden in dat geval het contact met de aannemer en houden de planning in het oog. Mochten er tijdens de bouw onverwachte dingen gebeuren, dan sturen wij de zaken bij. Stap voor stap nadert zodoende de dag dat we het project kunnen afronden en u kunt gaan genieten van uw nieuwe of vernieuwde pand.

Mag Van Dijk Ontwerp en Engineering u van A tot Z helpen bij het realiseren van uw bouwproject? Neem dan contact op voor meer informatie.